Ons team

Iedereen die werkt bij WKPA is lid van de beroepsvereniging voor public affairs, BVPA. Het integriteitsbeleid van WKPA kun je hier nalezen.

Wallaart & Kusse Public Affairs

Tino Wallaart

Tino Wallaart deed ruime ervaring op in de wereld van politiek en bestuur vanuit verschillende perspectieven. Hij leerde de landelijke politiek in al haar facetten kennen als journalist, woordvoerder en politiek assistent van twee ministers, partij-activist en later als hoofd public affairs van Natuurmonumenten.

Tino is daarnaast voorzitter van Stichting Move (sinds 2021, sinds 2020 bestuurslid), bestuurslid bij World Opera Lab (sinds 2021) en lid van de Raad van Advies van de Gebiedsonderneming Duinboeren (sinds 2019). Van februari 2015 tot maart 2019 was hij directeur bij het Gieskes-Strijbis Fonds.

 [email protected]

Wallaart & Kusse Public Affairs

Myrthe Kusse

Myrthe Kusse maakte met een sterke wetenschappelijke en internationale achtergrond in 2008 de overstap naar Den Haag. Bij een lobbybureau ontwikkelde ze haar analytische public affairs-vaardigheden. Met deze moderne methodes maakte Myrthe school bij Natuurmonumenten, waar ze politiek-bestuurlijke monitoring, issuemanagement en stakeholdermanagement opzette.

 [email protected]

Wallaart & Kusse Public Affairs

Mara van Waveren

Mara van Waveren werkt sinds 2016 voor Wallaart & Kusse als adviseur. In 2017 richtte zij met Tino Wallaart & Myrthe Kusse Stichting Lobby Lokaal op. Mara werkt de ene helft van de week als directeur voor Stichting Lobby Lokaal en de andere helft van de week als adviseur voor WKPA.

Zij studeerde politicologie in Amsterdam en Leiden en werkte voorheen als beleidsadviseur in de zorg. Naast haar werk is Mara lid van de kandidatencommissie van GroenLinks Amsterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

 [email protected]

fotowkpa2

Judith Crabbendam

Judith Crabbendam focuste zich in haar studies Sociologie en Bestuurskunde op de thema’s burgerparticipatie en directe democratie. Zo deed zij onderzoek naar welke factoren de politieke participatie in een land beïnvloed. In haar afstudeeronderzoek onderzocht ze nieuwe projecten van gemeenten in de schuldhulpverlening van jongeren. 

Naast haar studie was Judith actief betrokken bij de Amsterdamse studentenvakbond ASVA, waar zij nu nog een rol vervult in de Raad van Advies. In 2020 liep Judith stage bij WKPA. Nu is zij bij ons aan de slag als adviseur.

[email protected]

img_5838

Nanja van Rijsse

Nanja van Rijsse richtte in 2018 stichting Women Skate the World op, waarmee ze strijd voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit in skateboarden én daarbuiten. Middels activisme, beleidsbeïnvloeding en community building creëert haar organisatie bewustzijn rondom zaken als inclusieve voorzieningen in openbare sportruimten, seksisme in de skatescene en de positie van LGBTQIA+ in urban sports. 

Haar ervaringen vanuit Women Skate the World en haar passie voor organising neemt zij mee naar WKPA, waar ze vanaf 2022 werkt als adviseur.

[email protected]

afcdbe43-99df-4877-a851-36dff870576d

Thibault Verlinden

Thibault Verlinden heeft zijn studie in Cultural Anthropology aan de Vrije Universiteit Amsterdam net afgerond met een minor in Peace & Conflict studies en loopt sinds oktober stage bij Stichting Lobby Lokaal. Daarnaast werk Thibault sinds februari bij Wallaart & Kusse. Hij is opgegroeid in Leiden, in een Frans- en Engelstalige omgeving. De komende tijd hoopt hij meer te leren over lobbyen en de lokale politieke wereld. Hij wil ook graag ontdekken hoe public affairs de alledaagse gang van zaken beïnvloed. Hij kijkt er erg naar uit om samen te werken met burgerlobbyisten en organisaties die voor een betere wereld strijden.

[email protected]

1649097370459

Rosa Steffens

Rosa Steffens richtte zich tijdens haar studies European Studies en Holocaust and Genocide Studies op cultuur, staatsinrichting, machtsdynamieken en conflicten.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2021 werkte ze mee in het Volt Nederland Social Media team. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 was zij zowel online als offline actief in de campagne van Volt Amsterdam. 

Voorheen liep ze stage bij cultureel debatcentrum De Balie en werkte ze voor ProDemos: Huis voor Democratie en Rechtsstaat. Vanaf april 2022 werkt ze voor WKPA. 

[email protected]

whatsapp-image-2022-01-06-at-16.00.04

Twan van der Meijs

Twan van der Meijs loopt vanaf januari voor een half jaar stage bij WKPA. Tijdens zijn bachelor bestuurskunde aan de Universiteit Leiden groeide zijn interesse voor de wisselwerking tussen politiek en maatschappij. De public affairs sector lijkt hem daarom ook de ideale plek om ervaring op te doen. Daarnaast spreekt het werken met organisaties die strijden voor een betere wereld hem erg aan en is hij benieuwd welke rol WKPA daarin speelt.

[email protected]

 

 

foto-wkpa

Meryem van Gelder

Meryem van Gelder volgt op dit moment de master International Relations in Historical Perspective aan de Universiteit Utrecht. Naast haar stage bij WKPA schrijft Meryem haar thesis over de wisselwerking tussen de internationale klimaatbeweging en activisten die strijden voor environmental justice. Ze wil graag meer leren over lobbyen en de invloed van verschillende actoren en organisaties op beleidsvoering. Haar primaire interesse gaat uit naar organisaties die zich bezighouden met klimaat, maar ze is juist ook benieuwd wat WKPA nog meer doet en hoopt meer te leren over verschillende sectoren.

[email protected]

 

1644941583729

Thomas Hurkx

Thomas Hurkx loopt vanaf februari als onderdeel van de master Geschiedenis van Politiek en Maatschappij aan de Universiteit Utrecht vier maanden stage bij WKPA. Tijdens zijn bachelor heeft hij zich met name gericht op thema’s als rechtvaardigheid, mensenrechten en gelijkwaardigheid. Hij hoopt de komende maanden te leren hoe deze thema’s bij WKPA worden vertaald naar de praktijk.

[email protected]

 

whatsapp-image-2022-03-24-at-16.38.49

Riekert te Velde

Riekert te Velde studeert Geschiedenis van Politiek en Maatschappij aan de Universiteit Utrecht, en werkt van maart tot mei fulltime als stagiair bij Wallaart & Kusse. Hij volgt de politieke en bestuurlijke wereld met enige afstand maar onverminderde fascinatie. Zijn masterthesis schrijft hij over de afschaffing van het winner-takes-all kiessysteem in Nieuw-Zeeland van 1993. Bij Wallaart & Kusse gaat hij ontdekken hoe de dynamieken en mechanismen van macht en invloed zowel voor als achter de schermen in Nederland werken.

tevelde@wkpa.nl

sammie

Sammie

Sammie is onze kantoorkat en woont sinds een paar jaar bij ons. Vaak is ze op avontuur in IJburg en maakt ze de buurt onveilig. Maar op kantoor zorgt ze ook voor een welkome afleiding: met haar kopjes (af en toe een speelse uithaal), manoeuvreer-kunsten tussen de laptops door of haar klimacties in kartonnen dozen. Daarnaast is ze ons logo, mascotte en de meest fotogenieke collega!

Stagiairs

Wallaart & Kusse is altijd op zoek naar goede stagiairs. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de stagemogelijkheden bij ons.

Raad van Advies

Onze Raad van Advies vindt u hier.

Partners

pieter-veldhuizen

Pieter Veldhuizen

Veldhuizen Politiek & Public Affairs (VPPA) is een betrokken eenmanszaak die verschillende diensten kan leveren, van (interim-) public affairs advies, politieke monitoring tot het schrijven van blogs en speeches voor senior management.