Ons team

Iedereen die werkt bij WKPA is lid van de beroepsvereniging voor public affairs, BVPA. Het integriteitsbeleid van WKPA kun je hier nalezen.

Wallaart & Kusse Public Affairs

Tino Wallaart

Tino Wallaart deed ruime ervaring op in de wereld van politiek en bestuur vanuit verschillende perspectieven. Hij leerde de landelijke politiek in al haar facetten kennen als journalist, woordvoerder en politiek assistent van twee ministers, partij-activist en later als hoofd public affairs van Natuurmonumenten.

Tino is daarnaast onbezoldigd bestuurslid van de Stichting Champs on Stage en Stichting Tarik Mastenbroek.  Van februari 2015 tot maart 2019 was hij directeur bij het Gieskes-Strijbis Fonds.

 [email protected]

Wallaart & Kusse Public Affairs

Myrthe Kusse

Myrthe Kusse maakte met een sterke wetenschappelijke en internationale achtergrond in 2008 de overstap naar Den Haag. Bij een lobbybureau ontwikkelde ze haar analytische public affairs-vaardigheden. Met deze moderne methodes maakte Myrthe school bij Natuurmonumenten, waar ze politiek-bestuurlijke monitoring, issuemanagement en stakeholdermanagement opzette.

 [email protected]

Wallaart & Kusse Public Affairs

Mara van Waveren

Mara van Waveren studeerde politicologie in Amsterdam en Leiden en studeerde af op de ontwikkeling van het politieke debat over inlichtingen- en veiligheidsdiensten in de Nederlandse rechtsstaat. Zij is lid van de Raad van Advies van Machiavelli, de studievereniging voor politicologiestudenten van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar werk bij een zorginstelling hield zij zich bezig met aanbestedingsprocedures, projectmanagement en zowel interne als externe communicatie.

 [email protected]

marije

Marije Brinkhorst

Marije Brinkhorst studeerde journalistiek en geschiedenis. Naast haar studie liep zij onder andere stage bij Buitenlandse Zaken in Brussel en werkte zij als fractiemedewerker bij D66 in Utrecht. In haar werk komt deze ervaring bij de overheid en in het politieke speelveld goed van pas. Marije liep in 2019 stage bij WKPA.

  [email protected]

fotowkpa1

Wessel Deelstra

Wessel Deelstra liep van april tot en met augustus 2020 stage bij WKPA en werkt nu naast zijn studie bij ons. Hij heeft Politicologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden en volgt hier momenteel de masterspecialisatie Public Affairs. Wessel was fractieondersteuner bij de CDA-fractie in Alphen aan de Rijn en als student consultant is hij in 2019 voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in China geweest.

[email protected]

fotowkpa2

Judith Crabbendam

Judith Crabbendam focuste zich in haar studies Sociologie en Bestuurskunde op burgerparticipatie en directe democratie. Naast haar studie was zij actief bij de Amsterdamse studentenvakbond ASVA, waar zij nu nog een rol vervuld in de Raad van Advies. Vanaf september 2020 tot januari 2021 liep Judith stage bij WKPA. Nu gaat zij bij ons aan de slag als adviseur.

[email protected]

whatsapp-image-2021-01-19-at-12.13.26

Emma Moll

Emma Moll loopt vanaf Januari 2021 tot de zomer van 2021 stage bij WKPA. Emma heeft net haar bachelor International Relations & Organizations afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bij WKPA wil Emma meer leren over de invloed van lobby in de verschillende bestuurslagen, eerlijke lobby en burger lobby. Naast haar stage is Emma actief bij de internationale jongeren organisatie AIESEC waar zij werkt als consultant.

 

[email protected]

iris-linkedin

Iris Koster

Iris Koster is na haar bachelor Europese Studies begonnen aan de Pre-master politicologie in Amsterdam. Tijdens haar uitwisseling in Dublin heeft ze vakken gevolgd over de internationale politiek. Afgelopen halfjaar ondersteunde ze toekomstige uitwisselingsstudenten bij hun uitwisselingsproces. Bij WKPA hoopt ze meer te leren over de het lobbyproces achter de aankomende gemeenteraadsverkiezingen en politieke beleidsvorming.

[email protected]

lobby-lokaal-foto-1-2

Sharon van Geldere

Sharon van Geldere is studente Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en loopt van februari tot en met juli 2021 onderzoeksstage bij WKPA. Het aankomend jaar zal ze het project #LobbyOutTheVote ondersteunen en onderzoek doen naar de drie verschillende Amsterdamse stadsdelen waar de opkomst het laagst was bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Stichting Lobby Lokaal als onderdeel van WKPA hoopt in de toekomst een maatschappelijk project te starten in deze stadsdelen. Ze is geïnteresseerd in lobbyen, burgerparticipatie en democratische vernieuwing en hoopt hier veel over te leren tijdens haar stage. Naast haar studie is ze ook actief in de onderwijscommissie van de studievereniging Machiavelli.

[email protected]

sammie

Sammie

Sammie is onze kantoorkat en woont sinds een paar jaar bij ons. Vaak is ze op avontuur in IJburg en maakt ze de buurt onveilig. Maar op kantoor zorgt ze ook voor een welkome afleiding: met haar kopjes (af en toe een speelse uithaal), manoeuvreer-kunsten tussen de laptops door of haar klimacties in kartonnen dozen. Daarnaast is ze ons logo, mascotte en de meest fotogenieke collega!

Stagiairs

Wallaart & Kusse is altijd op zoek naar goede stagiairs. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de stagemogelijkheden bij ons.

Raad van Advies

Onze Raad van Advies vindt u hier.

Partners

pieter-veldhuizen

Pieter Veldhuizen

Veldhuizen Politiek & Public Affairs (VPPA) is een betrokken eenmanszaak die verschillende diensten kan leveren, van (interim-) public affairs advies, politieke monitoring tot het schrijven van blogs en speeches voor senior management.

Wallaart & Kusse Public Affairs

Simon den Haak

Simon den Haak Strategie en Communicatie is een adviesbureau voor politieke en media-strategie. Het bedrijf is gespecialiseerd in woordvoering, crisis- en interimcommunicatie, reputatie- en imagomanagement, campagnestrategie en public affairs.