Medewerkers

Iedereen die werkt bij WKPA is lid van de beroepsvereniging voor public affairs, BVPA. Het integriteitsbeleid van WKPA kun je hier nalezen.

Wallaart & Kusse Public Affairs

Tino Wallaart

Tino Wallaart deed ruime ervaring op in de wereld van politiek en bestuur vanuit verschillende perspectieven. Hij leerde de landelijke politiek in al haar facetten kennen als journalist, woordvoerder en politiek assistent van twee ministers, partij-activist en later als hoofd public affairs van Natuurmonumenten.

Tino is daarnaast directeur bij het Gieskes-Strijbis Fonds. Ook is hij onbezoldigd bestuurslid van de Stichting Champs on Stage en Stichting Tarik Mastenbroek.

 wallaart@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Myrthe Kusse

Myrthe Kusse maakte met een sterke wetenschappelijke en internationale achtergrond in 2008 de overstap naar Den Haag. Bij een lobbybureau ontwikkelde ze haar analytische public affairs-vaardigheden. Met deze moderne methodes maakte Myrthe school bij Natuurmonumenten, waar ze politiek-bestuurlijke monitoring, issuemanagement en stakeholdermanagement opzette.

 kusse@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Pieter Veldhuizen

Pieter Veldhuizen deed als persoonlijk medewerker van een gedeputeerde en twee Kamerleden ervaring op met regionaal bestuur en politiek. Als lobbyist van Natuurmonumenten en zelfstandig adviseur ontdekte hij zijn interesse in het vakgebied van public affairs.

Hij is lid van het Thematisch Netwerk Internationaal van de VVD en bestuurslid van de VVD Amsterdam.

 veldhuizen@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Mara van Waveren

Mara van Waveren studeerde politicologie in Amsterdam en Leiden en studeerde af op de ontwikkeling van het politieke debat over inlichtingen- en veiligheidsdiensten in de Nederlandse rechtsstaat. Zij is lid van de Raad van Advies van Machiavelli, de studievereniging voor politicologiestudenten van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar werk bij een zorginstelling hield zij zich bezig met aanbestedingsprocedures, projectmanagement en zowel interne als externe communicatie.

 vanwaveren@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Joram Schollaardt

Joram Schollaardt heeft geschiedenis en politiek en maatschappij in historisch perspectief gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast was hij als campagnestrateeg verbonden aan de campagnes van Museum Huis Doorn en de Jonge Democraten.

Op dit moment is hij campagneleider van License to Heal, een zorgmanifest dat een oplossing biedt voor de problematiek rondom dure medicijnen.

 schollaardt@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Mette Vreeken

Mette Vreeken heeft na haar bachelor journalistiek haar master politiek en maatschappij in historisch perspectief aan de Universiteit Utrecht cum laude afgerond. In deze periode liep ze stage bij de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) waar ze meewerkte aan het essay ‘Grensconflicten, toegang tot sociale voorzieningen voor vluchtelingen’. Na haar master woonde ze een half jaar in Zürich, waar ze Duits leerde en werkte als buitenlandcorrespondent voor de Jonge Historici. Van juni tot en met juli 2017 liep Mette stage bij WKPA.

 vreeken@wkpa.nl

Eefje Appel

Eefje Appel

Eefje Appel werkte na haar bachelor Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam enkele jaren als public affairs adviseur bij Natuurmonumenten en het groene samenwerkingsverband de Groene11. Gedurende haar master International Studies aan de Universiteit Leiden liep ze stage bij de Nederlandse ambassade in Praag om haar kennis over het internationale politieke speelveld te verbreden.

 appel@wkpa.nl

r0a2542

Wietse Jelles

Wietse Jelles deed een leraaropleiding geschiedenis in Amsterdam, werd door een masterclass van het Montesquieu Instituut enthousiast over public affairs, en studeerde vervolgens in Leiden af op International & European Governance. Hij deed werkervaring op bij een Haags public affairsbureau alvorens bij WKPA aan de slag te gaan.

 jelles@wkpa.nl

meinte-pasfoto

Meinte Kingma

Meinte Kingma startte na een bachelor Europese Talen & Culturen zijn master Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn grote interesse voor nationale en internationale politiek kwam tot uiting tijdens stages bij de Nederlandse ambassade in de DR Congo en WKPA.

Voor zijn scriptie onderzoekt hij de invloed van beleidsimplementatie op seksueel geweld tijdens VN-vredesmissies.

 kingma@wkpa.nl

Stagiairs

Stefan Wirken

Stefan Wirken

Stefan Wirken is cum laude afgestudeerd in de richting master staats- en bestuursrecht en deed ervaring op in de studentenpolitiek. Hij werd na twee jaar studentenraad op de Universiteit van Amsterdam voorzitter van de Landelijke Studentvakbond, waarvoor hij tevens de lobby deed. Hierna werd hij actief voor D66 als stagiair bij de Eerste Kamerfractie. Bij de Tweede Kamerverkiezingen was hij de jongste kandidaat op de lijst.

  stage@wkpa.nl

WKPA is altijd op zoek naar goede stagiairs. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de stagemogelijkheden bij ons.