Medewerkers

Iedereen die werkt bij WKPA is lid van de beroepsvereniging voor public affairs, BVPA. Het integriteitsbeleid van WKPA kun je hier nalezen.

Wallaart & Kusse Public Affairs

Tino Wallaart

Tino Wallaart deed ruime ervaring op in de wereld van politiek en bestuur vanuit verschillende perspectieven. Hij leerde de landelijke politiek in al haar facetten kennen als journalist, woordvoerder en politiek assistent van twee ministers, partij-activist en later als hoofd public affairs van Natuurmonumenten.

Tino is daarnaast directeur bij het Gieskes-Strijbis Fonds. Ook is hij onbezoldigd bestuurslid van de Stichting Champs on Stage en Stichting Tarik Mastenbroek.

 wallaart@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Myrthe Kusse

Myrthe Kusse maakte met een sterke wetenschappelijke en internationale achtergrond in 2008 de overstap naar Den Haag. Bij een lobbybureau ontwikkelde ze haar analytische public affairs-vaardigheden. Met deze moderne methodes maakte Myrthe school bij Natuurmonumenten, waar ze politiek-bestuurlijke monitoring, issuemanagement en stakeholdermanagement opzette.

 kusse@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Pieter Veldhuizen

Pieter Veldhuizen deed als persoonlijk medewerker van een gedeputeerde en twee Kamerleden ervaring op met regionaal bestuur en politiek. Als lobbyist van Natuurmonumenten en zelfstandig adviseur ontdekte hij zijn interesse in het vakgebied van public affairs.

Hij is lid van het Thematisch Netwerk Internationaal van de VVD en bestuurslid van de VVD Amsterdam.

 veldhuizen@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Mara van Waveren

Mara van Waveren studeerde politicologie in Amsterdam en Leiden en studeerde af op de ontwikkeling van het politieke debat over inlichtingen- en veiligheidsdiensten in de Nederlandse rechtsstaat. Zij is lid van de Raad van Advies van Machiavelli, de studievereniging voor politicologiestudenten van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar werk bij een zorginstelling hield zij zich bezig met aanbestedingsprocedures, projectmanagement en zowel interne als externe communicatie.

 vanwaveren@wkpa.nl

Wallaart & Kusse Public Affairs

Mette Vreeken

Mette Vreeken heeft na haar bachelor journalistiek haar master politiek en maatschappij in historisch perspectief aan de Universiteit Utrecht cum laude afgerond. In deze periode liep ze stage bij de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) waar ze meewerkte aan het essay ‘Grensconflicten, toegang tot sociale voorzieningen voor vluchtelingen’. Na haar master woonde ze een half jaar in Zürich, waar ze Duits leerde en werkte als buitenlandcorrespondent voor de Jonge Historici. Van juni tot en met juli 2017 liep Mette stage bij WKPA.

 vreeken@wkpa.nl

Eefje Appel

Eefje Appel

Eefje Appel werkte na haar bachelor Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam enkele jaren als public affairs adviseur bij Natuurmonumenten en het groene samenwerkingsverband de Groene11. Gedurende haar master International Studies aan de Universiteit Leiden liep ze stage bij de Nederlandse ambassade in Praag om haar kennis over het internationale politieke speelveld te verbreden.

 appel@wkpa.nl

r0a2542

Wietse Jelles

Wietse Jelles deed een leraaropleiding geschiedenis in Amsterdam, werd door een masterclass van het Montesquieu Instituut enthousiast over public affairs, en studeerde vervolgens in Leiden af op International & European Governance. Hij deed werkervaring op bij een Haags public affairsbureau alvorens bij WKPA aan de slag te gaan.

 jelles@wkpa.nl

image

Judith van der Vrande

Judith van der Vrande studeerde politicologie en conflict studies in Nijmegen en schreef haar scriptie over de wijze waarop de Islam binnen de retoriek van Donald Trump is geframed in aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2016.

Tijdens haar master liep ze stage bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Nijmegen om het politieke speelveld in de praktijk mee te maken.
 vandervrande@wkpa.nl

wkpa-april-2019-05

Mohammed Saiah

Mohammed Saiah heeft marketing en communicatie gestudeerd in Utrecht aan het ROC Midden Nederland. Op dit moment is Mohammed Gemeenteraadslid in Utrecht, vanuit die hoedanigheid leert hij alle facetten van de lokale politiek kennen en heeft hij het inzicht om maatschappelijke vraagstukken te herkennen en daar op strategische wijze een plan voor uit te werken en deze uit te voeren.

 saiah@wkpa.nl

Stagiairs

wkpa-april-2019-03

Marije Brinkhorst

Marije Brinkhorst studeerde journalistiek en geschiedenis. Naast haar studie liep zij onder andere stage bij Buitenlandse Zaken in Brussel en werkte zij als fractiemedewerker bij D66 in Utrecht. In haar stage bij WKPA komt deze ervaring bij de overheid en in het politieke speelveld goed van pas.

Naast de stage bij WKPA schrijft Marije haar scriptie voor haar master Internationale Betrekkingen over de communicatie door de Nederlandse overheid op het gebied van terrorismebestrijding.

  brinkhorst@wkpa.nl

WKPA is altijd op zoek naar goede stagiairs. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de stagemogelijkheden bij ons.