Blijf op de hoogte van Wallaart & Kusse

Meld je aan en ontvang onze nieuwsbrief. We sturen je maandelijks een update over lobbyen anno nu, ontwikkelingen in de wereld van public affairs – en over ons werk.


Volg ons op Twitter

Onderzoek @trouw en @RTLnieuws: De Belastingdienst gebruikte een algoritme dat vooral selecteerde op lage inkomens ter controle bij fraude/fouten bij toeslagen. Stelling: Het is logisch dat het vertrouwen van mensen in de overheid is aangetast/afgenomen:
https://www.trouw.nl/binnenland/belastingdienst-ging-vooral-achter-lage-inkomens-aan~be2da94d/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Lobbyen wordt vaak gezien als het dusdanig verpakken van een boodschap omwille van het verleiden van machthebbers. #KOZP voert juist vreedzaam protest, met succes. I.p.v. het vernuftig verleiden van het systeem leidde transparant protest tot de beoogde verandering in het systeem.

"Vermomd als burgerbeweging lobbyt de tabaksindustrie tegen strenge wetgeving voor e-sigaretten", zo schrijft het @nrc. Nog steeds is de macht van de #tabakslobby groot, hierover interviewden wij @Wdekanter in onze #podcast Lobby Lections: https://open.spotify.com/episode/2UXg2u54cRyV58VV1XAdpu?si=4c09f643d59045a8
(1/2)

Een mooi onderzoek van @OpenStateEU toont aan hoe de Nederlandse lobbywereld verweven is met die van oud-politici. Concluderend vormt de Draaideurpolitiek van Nederland een probleem vanwege gebrek aan transparantie en evenwichtigheid. (foto van @volkskrant, mede onderzoeker)
1/2