Blijf op de hoogte van Wallaart & Kusse

Meld je aan en ontvang onze nieuwsbrief. We sturen je maandelijks een update over lobbyen anno nu, ontwikkelingen in de wereld van public affairs – en over ons werk.


Volg ons op Twitter

Provincie Groningen krijgt kritiek, omdat ze haar burgers weinig betrekt bij de aanleg van het grootste #zonnepark in Nederland. Biodiversiteit en leefbaarheid van het gebied zouden worden aangetast en inwoners hebben weinig inspraak in de veranderingen in hun leefomgeving. 1/2

Over minder dan een jaar zijn de #gemeenteraadsverkiezingen. Wil jij weten welke kansen hier voor jouw lokale lobby liggen en meer leren over lokale belangenbehartiging? Meld je dan nu aan voor de gratis open training door Stichting Lobby Lokaal op 25 mei!
https://www.stichtinglobbylokaal.nl/lobbyen-richting-de-gemeenteraadsverkiezingen/

Oud-medewerker van WKPA, Wessel Deelstra, deed onderzoek naar burgerinspraak in een digitale democratie. Ondanks sommige nadelen van digitaal inspreken, vergroot het voor diverse groepen de toegankelijkheid tot overheidsinstellingen.

Hoe het bedrijfsleven precies toegang heeft tot de Nederlandse politiek blijft onbekend. @CoeGreco, @OpenStateEU, @J_Dijsselbloem en @MarcelHanegraaf pleiten in het @nrc voor meer transparantie over hoe de politiek beïnvloed wordt. Een draadje👇(1/6)