Blijf op de hoogte van Wallaart & Kusse

Meld je aan en ontvang onze nieuwsbrief. We sturen je maandelijks een update over lobbyen anno nu, ontwikkelingen in de wereld van public affairs – en over ons werk.


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Volg ons op Twitter

In @zondagmetlubach ging het over de invloed van sociale media algoritmes op ons wereldbeeld. @jpaternotte en @KeesVee schreven eerder over de gevolgen hiervan voor de democratie en pleitten daarom voor het terugdringen van de macht van techreuzen. Wat vind jij? #dilemmaopdinsdag

1) Tijdens de behandeling van de BZK-begroting pleitte @NevinOzutok voor burgerpanels in gemeenten waardoor burgers advies kunnen uitbrengen over essentiële onderwerpen, zoals windmolens.

De motie van het CDA om alle voor- en nadelen van burgerpanels in kaart te brengen is aangenomen. WKPA sprak met filosoof @JokeHermsen over burgerraden. "Je geeft mensen het gevoel dat hun mening er weer toe doet, dat ze medeverantwoordelijk zijn". https://www.wkpa.nl/interview-joke-hermsen/

Foei! Alweer een politicus die het niet nodig vond zijn nevenfunctie op te geven. Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) zei niks over zijn baan als adviseur schreef het @nrc vandaag.

Benieuwd naar hoe transparant politici zijn? Lees hieronder ons interview met expert @WillekeSlinger!